Groen en duurzaam sparen

Groen sparen

Groen sparen is een spaarvorm waarbij de nadruk ligt op het milieuvriendelijke aspect. Groen sparen lijkt als product dan ook veel op een gewone spaarrekening met één groot verschil. Bij groen sparen wordt er alleen geïnvesteerd in bedrijven die rekening houden met het milieu en de natuur. Dit betekent echter niet dat u met groen sparen minder spaarrente zou ontvangen dan met een traditionele spaarrekening. Veelal liggen de spaarrentes bij groen sparen relatief hoog.
Groen sparen wordt door verschillende banken en spaarbanken aangeboden. Er zijn tegenwoordig steeds meer banken en andere financiële instellingen die zich meer en meer specialiseren in groene producten, groen sparen, duurzaam sparen enzovoort. Dit is een positieve ontwikkeling voor zowel het milieu als voor de milieu bewuste spaarder.
Groen sparen is niet alleen geschikt voor mensen die milieu verantwoord willen sparen, maar eigenlijk voor iedereen. Er wordt met groen sparen namelijk een zeer aantrekkelijke rente gegeven en de voorwaarden zijn vaak ook gunstig. Er bestaan echter wel verschillen tussen de diverse groene spaarrekeningen. Deze verschillen zitten niet alleen in de aangeboden spaarrente maar ook in voorwaarden.
Wij hebben groene spaarrekeningen met elkaar vergeleken. We hebben hier niet alleen gekeken naar de aangeboden spaarrente maar ook naar andere voorwaarden. Onze conclusies hebben wij voor u opgesomd in onze Groen Sparen Tips. Doe hier uw voordeel mee en vind de voordeligste groene spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden.

vind de hoogste spaarrenteSpaar Tips.

 • Vergelijk groensparen met andere spaarvormen.
  Als u nog niet overtuigd bent, of nog twijfelt tussen een groene spaarrekening en een traditionele spaarrekening, vergelijk deze rekeningen dan eens met elkaar. Het grote voordeel van traditioneel sparen is dat er meer aanbieders zijn, maar groen sparen kent daar in tegen ook z'n voordelen. Ondanks dat er met groen sparen misschien minder aanbieders zijn, zijn de voorwaarden vaak wel gunstiger. De meeste banken en andere financiële instellingen die groen sparen aanbieden doen dat om idealistische redenen. Ze sparen hiermee het milieu, het geeft henzelf een positief imago en bieden vaak een zeer gunstige rente aan. Ook de voorwaarden zijn over het algemeen gunstig, omdat ze graag een mooi product willen aanbieden waar later niet over geklaagd gaat worden. Bij twijfel raden wij u aan om eens een aantal groene spaarrekeningen en traditionele spaarrekeningen met elkaar te vergelijken en hier zelf uw conclusies uit te trekken.
 • Vergelijk groene spaarrekeningen.
  Er komen steeds meer banken en andere financiële instellingen die een vorm van groen of duurzaam sparen aanbieden en dat vinden wij een positieve ontwikkeling. Toch zult u zien dat er aardige verschillen zijn tussen de verschillende groene spaarrekeningen. Niet alleen de spaarrente maar ook spaarvoorwaarden kunnen sterk verschillen. Verder is de het ene groene sparen het andere niet. Vergelijk dus eerst een aantal groene spaarrekeningen met elkaar voor u er een gaat afsluiten. Het vergelijken is tegenwoordig zeer eenvoudig via het internet te doen. Het kost u maar weinig tijd en kan u straks veel geld en plezier opleveren.
 • Belastingvoordeel.
  In bepaalde gevallen kan groen sparen u belastingvoordeel opleveren. Dit is afhankelijk van de projecten waar uw spaarbank uw spaargeld in steekt. Als deze groene projecten zijn goedgekeurd door de overheid, bestaat de mogelijkheid dat u belastingvoordeel op uw spaargeld kunt krijgen. Als dit het geval is kunt u dit vaak terugvinden bij de voorwaarden van uw groene spaarproduct. De spaarbank zal hier dan ongetwijfeld ook reclame voor maken.
 • Let op aanvullende voorwaarden.
  Meestal zijn de voorwaarden bij groen sparen erg gunstig. Toch kunnen er een aantal banken zijn die groen sparen niet alleen uit idealistische overwegingen aanbieden, maar waar de commerciële voordelen voor de bank zelf de boventoon voeren. Nu moeten wij zeggen dat we dit nog nauwelijks zijn tegengekomen, maar zoals bij elk financieel product dat populair wordt of is, zullen er altijd weer instellingen zijn die her een graantje van mee willen pikken. Met het 'Let op aanvullende voorwaarden' doelen wij dan vooral op bepaalde verplichtingen die kunnen worden gesteld bij het openen van een groene spaarrekening. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht ook een privé rekening bij dezelfde bank moeten openen waar uiteraard periodiek kosten voor moeten worden betaald. Let ook nog even op eventuele boetes bij opname of extra stortingen. Hoe lang moet uw geld minimaal op een groene spaarrekening staan voor u het mag opnemen of kunt u er te allen tijde over beschikken. Dit zijn zo maar een aantal aanvullende voorwaarden die u niet moeten afschrikken, maar waar u wel van op de hoogte moet zijn.
 • Maak gebruik van acties.
  Juist bij groen sparen komt het regelmatig voor dat een bank, verzekeraar of andere financiële instelling een speciale actie heeft waarmee het nieuwe milieubewuste klanten wil lokken. Deze acties kunnen wel eens voordelig voor u uitpakken. Als dit zo is en u bent toch al van plan om groen te gaan sparen, waarom zou u er dan geen gebruik van maken. Vergelijk de gunstige actie voorwaarden wel eerst eens met andere groene spaarrekeningen, zodat u zeker weet dat u voordelig uit bent.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.