Internet sparen

Internetsparen

Internetsparen is een van de meest populaire spaarvormen in Nederland en het aantal internetspaarrekeningen groeit dan ook snel. Op zich is dit ook logisch, omdat het openen van een internet spaarrekening relatief eenvoudig is en de rente vaak hoger is dan bij andere spaarvormen.
Internet sparen brengt veel voordelen met zich mee, zowel voor uzelf als voor de bank. Bij een internetspaarrekening kunt u alles zelf via de computer regelen, U hoeft dus niet meer langs een bankkantoor te gaan, u kunt op ieder moment van de dag uw spaarsaldo bekijken, geld overmaken, geld opnemen etc.. Kortom alles wordt via het internet geregeld.
Ook de (spaar) bank zelf heeft hier veel voordeel aan omdat er minder handelingen aan het loket hoeven plaats te vinden en er geen overschrijvingsformulieren en/of bankafschriften meer verzonden hoeven te worden. Dit is dan waarschijnlijk ook een van de redenen dat een internetspaarrekening meer rente oplevert dan de gewone meer traditionele spaarrekeningen. Bijna iedere spaarrekening is ook te verkrijgen in een internet spaarrekening variant. Het internetsparen is dan ook een goed alternatief voor de traditionele spaarmethodes.
Toch is niet elke internetspaarrekening hetzelfde. Denk hierbij niet alleen aan grote verschillen in spaarrente maar ook andere voorwaarden kunnen verschillen. Wij hebben een aantal internetspaarrekeningen met elkaar vergeleken. Niet elke internetspaarrekening is dezelfde, er blijken zelfs grote verschillen tussen te zitten. Het is daarom raadzaam om voor u een internetspaarrekening gaat openen eerst eens onze internetsparen tips door te lezen. Het zal u weinig tijd kosten en kan u straks veel voordeel opleveren

vind de hoogste spaarrenteInternetsparen Tips.

 • Vergelijk Internetsparen.
  Er zijn tegenwoordig zeer veel aanbieders van internetsparen. Bijna alle banken en spaarbanken bieden wel een vorm van internetsparen of internetspaarrekening aan. Voor het verkrijgen van de hoogste rente is het verstandig om eens een aantal van deze internet spaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Dit is tegenwoordig zeer eenvoudig via het internet te doen en zorgt ervoor dat u gelijk inzicht krijgt in de meest actuele rentestanden die gelden voor internetsparen. De tijd die u nu even besteedt aan het vergelijken van internet spaarrentes kan u straks veel geld gaan opleveren.
 • Vergelijk echt verschillende aanbieders.
  Vaak wordt bij het vergelijken van internet sparrekeningen alleen even gekeken bij de "eigen" bank en eventueel nog een grote andere bank of verzekeraar. Toch is het belangrijk voor het verkrijgen van de hoogste rente en de beste voorwaarden om eens verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld eens een paar grote bekende (spaar) banken met de misschien wat kleinere en onbekendere (spaar) banken. Of vergelijk deze banken eens met een aantal verzekeraars en andere financiële instellingen die ook internetsparen aanbieden. Waarschijnlijk zult u net als ons tot de conclusie komen dat deze vergelijking van echt verschillende aanbieders grote verschillen in spaarrentes en voorwaarden laten zien. Doe hier dus uw voordeel mee.
 • Let op beperkende voorwaarden.
  Bij het kiezen van de beste internet spaarrekening moet u niet alleen letten op de hoogste rente. Sommige internet spaarrekeningen kennen misschien wel een (extra) hoge spaarrente, maar daar tegenover staan soms weer beperkende voorwaarden. Denk hierbij aan opnamekosten of het storten van een minimum bedrag voor u in aanmerking komt voor deze rente. Let dus niet alleen op de hoogste rente maar kijk ook naar beperkende voorwaarden.
 • Let op aanvullende eisen.
  Met aanvullende eisen bedoelen wij bijvoorbeeld dat het verplicht is om naast de internetspaarrekening ook een privé rekening af te sluiten. Vaak worden er voor deze privé rekening jaarlijks/per kwartaal of soms zelfs maandelijks, kosten gerekend. Soms wordt er geëist dat u ook uw salaris of andere vaste inkomsten op deze privé rekening laat overmaken. Let dus bij het kiezen en vergelijken van internetspaarrekeningen ook op de aanvullende eisen.
 • Maak gebruik van acties.
  Zeker in deze tijd waarin de banken, spaarbanken, verzekeraars en andere financiële instellingen zitten te springen om uw spaargeld, zijn er regelmatig speciale (spaar) acties op het gebied van internet sparen. Deze spaaracties kunnen u zeer interessante hoge rentes of extra gunstige andere voorwaarden aanbieden, waardoor u een zeer gunstige internetspaarrekening kunt opnemen. Vergelijk de voorwaarden van deze acties wel altijd met de voorwaarden die u bij andere aanbieders zou krijgen. Het woord actie betekent namelijk niet automatisch dat u de hoogste rente en gunstigste voorwaarden zult krijgen.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.