Sparen voor de kinderen

Kinderspaarrekening

Een spaarplan voor de kinderen. Goed idee maar waar vind u nou de hoogste spaarrente voor uw kinderen en welke kinderspaarrekening biedt u nou de gunstigste voorwaarden. Veel ouders en grootouders openen of hebben inmiddels al een spaarrekening geopend voor hun kinderen en of kleinkinderen, zodat zij op deze manier eenvoudig kunnen sparen voor later. Zeker in deze tijd dat de spaarrente relatief hoog is kan het voordelig zijn om een spaarplan of spaarrekening voor uw kinderen en kleinkinderen te hebben of te openen. Bij het zoeken naar een goed spaarplan of goede spaarrekening voor uw kinderen of kleinkinderen zijn er verschillende mogelijkheden zoals:
- de reguliere kinderspaarrekening,
- jeugd spaar en betaal rekening,
- jeugd- of kinder deposito sparen,
- studie of spaarverzekering,
- eigen spaarrekening.
De kinderspaarrekening is een van de meest eenvoudige spaarrekeningen, er kan in principe alleen geld op gestort worden, vaak krijgt uw kind een cadeau bij het openen en de spaarrekening biedt over het algemeen een aantrekkelijke rente. Deze spaarrekening wordt geopend op naam van uw kind of kan soms op naam van uw kind en de ouder(s) geopend worden.
Jeugdsparen is een spaarvorm die geopend kan worden voor kinderen van 0 tot ca. 18 jaar en waarbij de kinderen geleidelijk leren met geld om te gaan. Ouders, grootouders en kinderen kunnen met deze jeugdspaarrekening geld storten en sparen. Uw kind zal zelf rond zijn 10e tot 12e verjaardag zijn eerste bankpasje ontvangen, waarbij de rekening gewijzigd wordt van een spaarrekening naar een spaar- en betaalrekening. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer rechten, en verantwoordelijkheid zij krijgen. Zo kunnen zij, naarmate zij ouder worden, vaak ook hun eerste kennismaking met internet bankieren maken.
Deposito sparen is meer sparen voor de lange termijn. U zet het geld voor langere tijd vast maar daartegenover staat dan ook weer een hogere rente. Een kinderdeposito spaarrekening kan vaak zowel op naam van uw kind als op beider namen (kind en ouder(s)) geopend worden.
Bij de studieverzekering of spaarverzekering wordt er vaak geld in één of meerdere beleggingsfondsen gestort. De inleg kan variëren net als de opbrengsten.
Sparen voor uw kinderen op uw eigen spaarrekening, of een spaarrekening die u op uw naam opent maar waarop u spaart voor uw kind of kinderen, is ook een vorm van sparen die veel voorkomt. Met deze vorm houdt u zelf de controle en u kunt via internetsparen vaak gemakkelijk de rekening beheren. Ook de spaarrente bij deze vorm van sparen kan aanzienlijk hoog zijn omdat er veel aanbieders zijn en er dus veel concurrentie is.
Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden waarbij wij alleen nog maar de meest bekende hebben opgesomd. Wij hebben wij een groot aantal spaarvormen voor kinderen en kinderspaarrekeningen met elkaar vergeleken. Deze vergelijking toonde ons grote verschillen in zowel voorwaarden als spaarrente. De vergeleken spaarrentes verschilden soms meer dan 3,5% en daarmee kunt u toch een heleboel spaargeld verdienen of mislopen. Wij hebben de vergelijking inmiddels gemaakt nu is de keuze aan u. Om u enigszins op weg te helpen hebben wij een aantal handige tips voor u opgesteld die u kunnen helpen bij het vinden van de gunstigste spaarrekening voor u en uw kinderen. Neemt u ze eens rustig door en doe er uw voordeel mee.

vind de hoogste spaarrenteSparen voor de kinderen Tips.

 • Bepaal het spaardoel.
  Het spaardoel is een van de belangrijkste kenmerken bij de keuze van het juiste kinderspaarplan of kinderspaarrekening. Wilt u het geld sparen om straks geld achter de hand te hebben voor een studie, of bijvoorbeeld voor als uw kind uit huis gaat en op zichzelf gaat wonen, of is het geld echt bedoeld voor uw kind om er zelf een doel aan te geven. Als u kiest voor de langere termijn dan is de keuze voor een spaarplan voor de langere termijn ook meer geschikt. De rente zal over het algemeen hoger zijn maar daartegen over staat dat het geld vaak niet zomaar vrij opneembaar is. Kiest u ervoor dat het gespaarde bedrag ook echt door uw kind mag worden uitgegeven waanneer hij of zij dat wil kunt u beter kiezen voor een spaarrekening die meer vrijheid biedt.
 • Vergelijk kinderspaarrekeningen.
  Bij de keuze voor het beste kinderspaarplan of de beste jeugdspaarrekening is het belangrijk om eens een aantal verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn veel banken, verzekeraars en andere financiële instellingen die speciale kinder spaarplannen en kinder spaarrekeningen aanbieden voor uw kind. Zoals al eerder gezegd zijn de verschillen tussen deze aanbieders groot. Denk hierbij niet alleen aan grote verschillen in geboden spaarrente, een verschil van meer dan 3% is klaarblijkelijk gewoon, maar ook in voorwaarden. Bij het vergelijken zult u gelijk zien wat er allemaal mogelijk is op de kinderspaarmarkt en dat is hel wat. Vergelijk niet alleen de grote banken en verzekeraars, maar kijk ook eens bij de voor u misschien minder bekende aanbieders van kinderspaarrekeningen. Ook hierbij zult u grote verschillen gaan zien.
 • Inleg.
  De inleg speelt ook een belangrijke rol bij de keuze voor een goed spaarplan voor uw kind. Gaat het om een eenmalige inleg of gaat het om een periodieke inleg. Als u verwacht dat het om een periodieke inleg gaat is het belangrijk om te weten of het om een vaste periodieke inleg gaat of dat het gaat om een wisselende periodieke inleg gaat waarbij er eventueel af een toe een extra storting of geen storting wordt gedaan.
  Bij een periodieke vaste inleg kan het interessant zijn om te zoeken naar een spaarvorm waar deze inlegvorm extra beloond wordt. Let bij deze vorm wel op dat u niet teveel opzij legt wat u straks misschien niet meer kan opbrengen, hierbij zouden de voordelen van zo'n periodieke inleg kinderspaarrekening of spaarverzekering zomaar kunnen wegvallen. Maar ook bij een eenmalige of wisselende inleg zijn er veel mogelijkheden en vormen van beloning. Vaak wordt er bij een hoge inleg ook een hoger rente percentage verleent, maar dit is zeker niet altijd het geval.
 • Beschikbaarheid spaargeld.
  Wilt u dat uw kind vrij over het geld kunt beschikken of wilt u er zelf nog iets over te zeggen hebben. Dit is deels natuurlijk weer afhankelijk van uw spaardoel en de mate van zelfstandigheid van uw kind(eren). Kan uw kind al goed met geld omgaan of wilt u juist dat uw kind dit langzamerhand gaat leren. Misschien wilt u wel dat het spaargeld minimaal een bepaalde tijd vaststaat en dat uw kind pas na die periode over dat spaargeld kan beschikken.
 • De hoogste spaarrente.
  Spaarrente speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het kiezen van een kinderspaarplan, kinderspaar verzekering of andere spaarrekening voor uw kind. Toch nog even een aantal aandachtspunten bij dit vergelijken.
  Sommige banken en andere aanbieders van een kinderspaarrekening proberen de aandacht van deze rente af te leiden door bijvoorbeeld een extra leuk cadeau aan te bieden en stellen daar dan vervolgens een lagere rente tegenover. Dit cadeau betaald u uiteindelijk dus weer terug. Een cadeautje voor uw kind is natuurlijk leuk maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de voorwaarden of de spaarrente.
  Soms is de geboden rente maar beperkt geldig, bijvoorbeeld de eerste 6 maanden. Soms is die hoge rente alleen geldig voor het spaargeld boven of onder een bepaald bedrag. Vaak is de rente ook variabel, bij het instappen kan deze dus heel hoog lijken, maar de spaarrente kan na een aantal maanden ook zomaar sterk gedaald zijn. Niet op al deze factoren kunt u zelf direct invloed uitoefenen, maar u kunt er wel rekening mee houden. Vergeet u niet dat als u van plan bent om een langere tijd te gaan sparen met en voor uw kind, dat bedragen kunnen oplopen en de rente dus ook of juist dus niet.
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.