Spaarnieuws

Banksparen wel populair maar niet bekend.

Nederlanders die een bankspaarrekening hebben geopend zijn hier over het algemeen zeer tevreden over. Zij beoordelen een bankspaarregeling gemiddeld met een 7.6 en dat is voor een financieel product zeer hoog. Daartegenover staat dat het banksparen in Nederland nog niet erg bekend is.
Dit is gebleken uit een onderzoek van TNS NIPO en IG&H Consulting & Interim. Zij hebben onlangs een onderzoek gehouden onder consumenten wel een bankspaarregeling hadden afgesloten en onder consumenten die geen bankspaarrekening hebben afgesloten.
Uit dit onderzoek is gebleken dat hoewel banksparen misschien populair is onder diegenen die een bankspaarrekening hebben geopend, het banksparen nog relatief onbekend is bij consumenten die nog geen bankspaarrekening geopend hebben. Naar aanleiding van de vraag om extra mogelijkheden voor het opbouwen van een aanvullend pensioen of het aflossen van de eigenwoningschuld te noemen, werd door slechts 15% banksparen genoemd als mogelijkheid. Bij de groep consumenten die zich hadden georiƫnteerd op een pensioen of een hypotheek lag dat percentage met 35% gelukkig iets hoger.
Wat is banksparen?
Banksparen biedt consumenten sinds 1 januari 2008 de mogelijkheid om te sparen voor (aanvullend) pensioen of aflossing hypotheek. Met banksparen wordt er periodiek gestort op een geblokkeerde rekening. Afhankelijk van de gekozen vorm heeft u met banksparen belastingvoordeel bij de inleg of de uitkering. Buiten het belastingvoordeel is banksparen een doorzichtig en relatief eenvoudig product.
Banksparen heeft echter in korte tijd al veel aan populariteit gewonnen. Er zijn dan ook steeds meer banken die verschillende bankspaarrekeningen aanbieden en het aantal bankspaarregelingen zal waarschijnlijk binnenkort nog verder uitgebreid worden. Het ministerie van Financiƫn heeft in 2009 een wetsvoorstel ingediend om een vorm van banksparen voor collectieve pensioenen mogelijk te maken. Er bestaat dus straks misschien ook de mogelijkheid dat u via uw werkgever met behulp van banksparen voor uw pensioen kunt sparen.

vind de hoogste spaarrente



 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.