Spaarnieuws

Banksparen groeit explosief.

De omvang van het banksparen groeit explosief. Dat kun je als conclusie trekken als je het bruto premie inkomen in de eerste drie kwartalen van dit jaar van de Delta Lloyd groep bekijkt. Het bruto premie inkomen voor de delta Lloyd groep nam in de eerste negen maanden van dit jaar met 7% meer toe dan over dezelfde periode over 2009.
Opvallend lijkt de sterke toename van de hoeveelheid bankspaargelden. In Nederland is dit sinds 2009 bijna verdubbeld van 321 miljoen euro naar 618 miljoen euro. Bij de halfjaarcijfers was het bedrag aan bankspaargelden al opgelopen tot 529 miljoen euro en Delta Lloyd zegt daarnaast nog steeds marktaandeel te winnen. Delta Lloyd verwacht dat het banksparen ook voorlopig nog met hoge volumes blijft groeien.
Tegen over de sterke groei van het fiscaal aantrekkelijke banksparen staat een sterke afname van de, voor de verzekeraar, lucratieve individuele beleggingsverzekeringen.
Wederom een voorbeeld dat de tijd van ondoorzichtige woekerpolissen voorbij is en dat doorzichtige producten zoals banksparen het aan het winnen zijn.

vind de hoogste spaarrente 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.