Internetspaarnieuws

Internetsparen geeft hogere rente.

Een internetspaarrekening levert een hogere rente dan een reguliere spaarrekening.
Tijdens een rente vergelijking in week 35 constateerden wij dat het verschil in rente tussen een internetspaarrekening en een gewone spaarrekening bij gelijke banken maar liefst kan oplopen tot 1,8%. Dit grote verschil in rente is niet alleen ons opgevallen. Gaat u zelf maar eens de Spaarrente vergelijken en zie grote verschillen. In Belgie zijn deze verschillen soms zelfs nog groter.
Onlangs heeft een Belgische website (spaargids.be) een officiƫle klacht ingediend bij het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding, omdat sparen via internet beduidend meer rente oplevert dan sparen een reguliere spaarrekening. Dit verschil in rente zou discriminerend zijn ten opzichte van consumenten die geen toegang tot het internet hebben en daardoor dus niet in aanmerking kunnen komen voor een internetspaarrekening.
De klacht is ontstaan na een vergelijking van verschillende spaarrekeningen van Belgische banken, waarbij het verschil in rente kon oplopen tot 0,75%.
De banken daarentegen rechtvaardigen het verschil in rente door te stellen dat internetsparen minder kosten met zich meebrengt wat de klant dan weer ten goede kan komen. Ook stellen zij dat internetbankieren tegenwoordig voor iedereen toegankelijk is door bijvoorbeeld internettoegang in bibliotheken en bovendien kunnen de meeste internettransacties tegenwoordig vaak ook nog in de bank zelf worden uitgevoerd.
Het centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding laat in een eerste reactie weten dat er vermoedelijk geen sprake is van discriminatie, omdat het toegang hebben tot een computer niet als een van de discriminatiegronden is opgenomen in de Belgische wetgeving.

vind de hoogste spaarrente 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.