Levensloop sparen nieuws

Levensloopsparen wint aan populariteit.

Voor het eerst in jaren hebben er weer meer werknemers deelgenomen aan levensloopsparen. In 2009 werd er voor ruim 908 miljoen euro ingelegd in levensloopsparen en dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van het jaar daarvoor. Eigenlijk is het de eerste maal sinds 2006 dat er een stijging plaatsvindt van de inleg ten behoeve van de levensloopregeling. In 2009 daalde het aantal
zelfs van ongeveer 270 duizend naar 249 duizend deelnemers. Dit is gebleken uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).
Met levensloop sparen kunnen werknemers sparen voor langdurig verlof of om eerder te stoppen met werken. Er kan maximaal 12% van het loon per jaar worden gespaard voor de levensloop.
De verwachting is dat deze toename van het levensloopsparen is teweeggebracht door de discussie over het verlagen van de AOW leeftijd. Een aantal werknemers heeft hier klaarblijkelijk hun conclusies uit getrokken en zijn gaan sparen voor de levensloop om zodoende eerder te kunnen stoppen met werken.
Toch is het totale percentage van het aantal werknemers dat deelneemt aan het levensloopsparen niet erg hoog. Naar schatting doet nog geen 4 procent van de werknemers aan de regeling mee. Het spaarloon, dat net als het levensloopsparen ook via de werkgever kan worden afgesloten, is nog steeds een heel stuk populairder.

vind de hoogste spaarrente 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.