Spaarloon nieuws

Spaarloon sparen.

Vanaf half september komt het spaarloon dat u tussen 2006 en 2009 heeft opgebouwd vrij. Dit heeft het kabinet onlangs besloten. Met het vrijgekomen spaarloon hoopt het kabinet op een nieuwe financiƫle impuls voor de Nederlandse economie. Het zou gaan om ongeveer 2 miljard euro dat vrijkomt.
Banken en critici hebben niet veel vertrouwen in de besteding van het spaarloon. Zij verwachten dat het vrijgekomen spaarloon niet uitgegeven zal worden, maar juist weer gespaard gaat worden.
Ronald Plasterk van de PvdA is echter dik tevreden met de genomen maatregelen. Volgens hem zou het zelfs een behoorlijke koopkrachtimpuls geven als slechts 20% van het totale vrijgekomen spaarloon ook daadwerkelijk wordt besteed. Hoe dan ook de verwachting is dat het merendeel van het vrijgekomen spaarloon niet uitgegeven zal gaan worden maar opnieuw zal worden gespaard.
Hoewel dit een grote verschuiving van spaargeld zou kunnen opleveren zou dit de banken ook nieuwe kansen moeten bieden. Ten eerste zullen de banken het weggevallen spaarloon willen compenseren en vervolgens kan dit banken de kans bieden om een groep nieuwe spaarders en dus nieuw spaargeld aan te trekken.
Dit doe je met een goede en moderne spaarrekening en een hoge spaarrente. De bank die u namelijk voor uw vrijgekomen spaarloon de hoogste rente gaat bieden, maakt een grote kans om als winnaar uit de bus te komen. Consumenten vergelijken steeds vaker online de verschillende rentetarieven en zullen ongetwijfeld voor de hoogste rente kiezen.
Kortom voor banken is het tijd om de spaarrente op spaarrekeningen te verhogen om het vrijgekomen spaarloon aan te trekken. Voor consumenten is het verstandig is om eerst eens een aantal banken en spaarrekeningen met elkaar te vergelijken voor u het vrijgekomen spaarloon opnieuw wilt gaan sparen.

vind de hoogste spaarrente 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.