Pensioenspaarnieuws

Sparen voor onzeker pensioen.

Nu de waarde van uw, ooit zo onaantastbare, pensioen onzeker is geworden lijkt er niets anders op te zitten dan dat u zelf gaat (bij) sparen voor uw pensioen.
Waar de voorheen zo vanzelfsprekende pensioenvoorziening zekerheid bood is deze door het dekkingstekort van een aantal pensioenfondsen op een helling komen te staan. Noodmaatregelen als afstempelen en niet indexeren zullen vaker gebruikt gaan worden en uw pensioenvoorziening lijkt gevaar te gaan lopen.
Helaas is het voor gepensioneerden lastig om nog iets aan de onrust rondom hun pensioen te doen.
De 'jongere' generatie kan zich echter wel alvast proberen te wapenen tegen een onzekere pensioenuitkering.
Waar iedereen eerst werd geconfronteerd met de verhoging van de AOW leeftijd, zullen we nu zelf ook extra voorzieningen voor ons pensioen moeten gaan treffen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Zo kunt u bij veel pensioenfondsen zelf bijsparen voor uw pensioen of kunt u proberen een spaarpotje op te bouwen door bijvoorbeeld uw hypotheek af te lossen. Ook zijn er verschillende spaarvormen mogelijk om uw pensioentekort op te vangen.
De eenvoudigste methode is om maandelijks automatisch geld over te laten maken naar uw spaarrekening. Let hierbij wel op of u ook werkelijk een hoge rente ontvangt op uw huidige spaarrekening. Zo niet dan kan het raadzaam zijn om te zoeken naar een andere spaarrekening waar u wel een hoge rente krijgt.
Er zijn echter ook speciale bankspaarrekeningen beschikbaar voor een pensioenaanvulling. Dit banksparen voor pensioen, ook wel pensioensparen genoemd, levert u in tegenstelling tot gewoon sparen ook belastingvoordeel op. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan het banksparen voor pensioen, maar als u hieraan wilt en kunt voldoen kan dit banksparen voor pensioen een goede oplossing zijn.

vind de hoogste spaarrenteEen andere manier om te sparen voor uw pensioen en toch verzekerd te zijn van een hoge rente is het depositosparen. Als u uw geld voor langere tijd kunt missen biedt een spaardeposito u momenteel waarschijnlijk de hoogste spaarrente.
De meeste consumenten kunnen nu dus nog iets doen om hun pensioensituatie te verbeteren, maar u kunt natuurlijk ook alles op zijn beloop laten en de situatie afwachten.
Waar u ook voor gaat kiezen en hoeveel u ook wilt gaan sparen niemand kan u met zekerheid vertellen of het straks voldoende zal zijn. Het lijkt er echter op dat u zelf in actie moet komen om uw oudedagsvoorziening veilig te stellen de overheid en pensioenfondsen kunnen of willen dit niet meer.

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.