Spaarnieuws

Voordelig sparen in Schotland.

Het is sinds kort weer mogelijk om in Nederland voordelig bij een buitenlandse bank te gaan sparen.
De Bank of Scotland biedt sinds kort een internetspaarrekening aan voor de Nederlandse markt.
De Bank of Scotland is geen onbekende op de Nederlandse markt. Zij bieden sinds enige tijd al hypotheken aan. Nu heeft de bank of Scotland zich dus ook begeven op de Nederlandse spaarmarkt. De vraag is natuurlijk of de Nederlandse spaarder al weer genoeg vertrouwen heeft opgebouwd om hun gespaarde geld op een buitenlandse bank te gaan sparen. Het Icesave debacle heeft menig Nederlander wel aan het denken gezet. Toch lijkt het sparen in het buitenland toch redelijk veilig.
De Bank of Scotland, een van de grootste banken op de wereld, valt niet onder de Nederlandse spaargarantie regeling maar valt onder de Britse garantie regeling.
De Britse garantieregeling zorgt ervoor dat uw spaargeld tot een maximale inleg van 50.000 Engelse ponden gegarandeerd wordt. De koers van de Engelse pond staat momenteel (juni 2010) hoger dan die van de Euro. De garantie zou momenteel dus meer dan 50.000 euro bedragen. Deze regeling is vooralsnog duidelijk beperkter dan de Nederlandse garantieregeling waar uw spaargeld tot 100.000 Euro wordt gegarandeerd. Voor veel Nederlandse spaarders is de 50.000 Engelse ponden vooralsnog veilig genoeg om te kiezen voor de gunstige internet spaarrekening van de Bank of Scotland.
Om klanten te lokken om in Schotland te gaan sparen heeft de bank of Scotland momenteel een actie opgestart waarbij u bij u eerste inleg 20 euro bonus krijgt. Verder zijn er aan de internetspaarrekening geen beperkingen voor wat betreft een minimale of maximale inleg. Ook de rente die zij aanbieden is concurrerend op de Nederlandse markt. Kortom het is in Nederland weer mogelijk om relatief veilig en voordelig geld te sparen op een buitenlandse bank.

vind de hoogste spaarrente 
Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.