Depositosparen populair

Spaarders kiezen vaker voor deposito

Steeds vaker kiezen spaarders in Nederland ervoor hun spaargeld tegen een hogere rente vast te zetten op een spaardeposito rekening. Nu de rente het afgelopen jaar op de gewone spaarrekeningen sterk is gedaald lijken spaarders eieren voor hun geld te kiezen en hun spaargeld te spreiden. Vooral de spaardeposito's, termijn deposito's en klimspaardeposito's lijken hier van te profiteren. De rente die over een deposito wordt vergoed is namelijk een stuk hoger dan de rente op een gewone spaarrekening.
Uit cijfers van bijvoorbeeld Leaseplan bank blijkt dat vooral deposito rekeningen met een relatief korte looptijd sterk in populariteit stijgen. De rente op een 1 jaars (termijn) deposito is dan ook al gauw een half procent hoger dan de rente op een gewone internetspaarrekening en naarmate de looptijd langer wordt zal het renteverschil ook groter worden.
Helaas is deze manier van sparen niet voor iedereen weggelegd. Veel consumenten sparen juist hun geld om onvoorziene uitgaven snel te kunnen opvangen. Wanneer zij hun geld voor langere tijd wegzetten valt dit voordeel dus weg. Hierdoor lopen zij echter wel een hogere rente mis.
Om toch van een hogere rente te kunnen genieten is het vaak mogelijk om spaargeld te spreiden over meerdere rekeningen. Zo kunt u bijvoorbeeld een deel beschikbaar houden voor onvoorziene uitgaven en een deel voor een bepaalde tijd, tegen een hogere rente, vastzetten. Dit is uiteindelijk ook wat veel consumenten op dit moment doen. Een deel beschikbaar houden op een vrij opneembare spaarrekening en een deel van hun spaargeld sparen met een deposito spaarvorm.
Op welke manier u nu het beste uw spaargeld kunt spreiden is voor iedereen anders. Als u hier meer informatie over wilt ontvangen kunt u het beste informatie aanvragen bij uw bank of kunt u misschien één van de rekentools gebruiken die door een aantal banken en financiële instellingen via het internet beschikbaar worden gesteld.

vind de hoogste spaarrente 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.