Verlaging belasting op spaargeld

Belasting op spaargeld omlaag

De belasting die volgens de huidige belastingregelgeving betaald moet worden op spaargeld en vermogen moet omlaag. De berekening waarop deze belasting is gebaseerd is namelijk niet conform de werkelijkheid. Dat is tenminste één van de conclusies van de Commissie Van Dijkhuizen. Deze commissie is in 2012 in het leven geroepen om eens te kijken naar een ingrijpende vereenvoudiging van het belastingstelsel. De commissie heeft haar onderzoek afgerond en haar rapport met aanbevelingen aan de staatssecretaris van Financiën en de Tweede kamer aangeboden.
De aanbevelingen uit dit rapport zouden wel eens gunstig kunnen gaan uitpakken voor consumenten die veel geld gespaard hebben of die ander vermogen hebben opgebouwd. Bij de bepaling van de vermogensbelasting volgens de huidige belasting regelgeving wordt namelijk uitgegaan van een rendement op uw spaargeld of vermogen van 4%. Over dit rendement van 4% moet 30% belasting betaald worden wat neerkomt op een belasting van 1,2% op het vermogen boven een bepaalde drempel. Dit percentage is echter niet conform de realiteit.
De commissie stelt daarom voor om het rendement waarover de vermogensbelasting wordt berekent te koppelen aan de werkelijke rente die consumenten op hun spaarrekening ontvangen. Er wordt aanbevolen om dit rendement te koppelen aan de gemiddelde spaarrente op spaarrekeningen over de afgelopen 5 jaar. Als dit advies wordt overgenomen dan zou dat voor veel spaarders een forse opsteker betekenen. Als we het voorstel van de commissie namelijk doorrekenen zou dat voor 2014 een belastingverlaging van een half procent kunnen betekenen op de vermogensbelasting.

november 2013

vind de hoogste spaarrente 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.