Goede voornemens

Meer sparen, meer lezen en minder eten

Meer sparen, meer lezen en minder eten, dat zijn de drie populairste goede voornemens voor 2013. Opvallend hierbij is dat sparen en meer lezen een enorme stijging in de Top 10 van goede voornemens lijken te maken en dat zaken als stoppen met roken, afvallen en meer bewegen juist langzaam aan populariteit lijken in te leveren.
Dat we in Europa steeds meer zijn gaan sparen is op zich niet verwonderlijk. De spaartegoeden van de Europeanen en natuurlijk ook de Nederlanders zijn fors toegenomen. Als het onderzoek ook onder de Nederlanders was gehouden dan zou het extra aflossen op de hypotheek waarschijnlijk ook nog in de top 10 van goede voornemens hebben gestaan, maar laten we dat maar samenvatten onder sparen. Aan de spaardrift lijkt dus vooralsnog geen einde te komen. Consumenten willen allemaal een buffer opbouwen zodat zij in deze economisch onzekere tijden ergens op kunnen terugvallen.
Behalve het sparen en lezen waren ook zaken als meer tijd maken voor gezin, familie en vrienden en iets doen voor het goede doel populaire goede voornemens. De meeste deelnemers aan de enquete hopen dan ook dat ze aan het einde van 2013 minder last hebben van stress en gelukkiger en veiliger zijn. Sparen en lezen kunnen daar natuurlijk ook zeker aan bijdragen.
Het probleem met goede voornemens is echter dat 70 procent van de mensen hun goede voornemens na 6 maanden alweer vergeten zijn. De huidige relatief lage spaarrente lijkt aan het succes van het voornemen om extra te gaan sparen ook niet echt bij te dragen. Laten we dan ook maar hopen dat de spaarrentes dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar, weer zullen gaan stijgen. Dan is de kans dat we onze goede voornemens gaan verwezenlijken een stuk hoger en voelen we ons aan het einde van 2013 een stuk minder gestrest en veiliger.

vind de hoogste spaarrente 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.