Sparen van vakantiegeld

Vakantiegeld sparen

Er zijn in Nederland steeds meer mensen die hun vakantiegeld niet uitgeven aan de vakantie maar sparen. Dit jaar zullen naar verwachting ongeveer 38 procent van de consumenten hun vakantiegeld gelijk overboeken naar de spaarrekening en dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande jaren.
Ook in voorgaande jaren was er al een stijgende lijn te zien in het aantal mensen dat hun vakantiegeld ging sparen. maar dat bijna vier op de tien mensen hun vakantiegeld zullen sparen is nog niet eerder voorgekomen. Het aantal consumenten dat het vakantiegeld ook daadwerkelijk gaat gebruiken voor de vakantie zal dit jaar dan ook gaan afnemen. In 2012 lag dat percentage nog op 55 procent maar naar verwachting zal dit jaar minder dan de helft (47%) van de mensen die het vakantiegeld in mei weer gestort hebben gekregen dit ook werkelijk besteden aan een vakantie.
Uit een onderzoek onder 1700 Nederlanders dat is uitgevoerd door Q & A Research blijkt verder dat ongeveer een derde van de geinterviewden aangaf dat zij als gevolg van de economische crisis hun vakantieplannen moeten aanpassen of zelfs overwegen helemaal niet meer op vakantie te gaan. Het spekken van de spaarrekening zal in 2013 voor veel consumenten de voorkeur gaan krijgen boven een (luxe) vakantie.

vind de hoogste spaarrente 

Hoewel wij onze uiterste best voor het verstrekken van actuele en correcte informatie, kan het altijd voorkomen dat de informatie getoond op deze pagina inmiddels achterhaald is of informatie bevat die niet (meer) correct is. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk worden gehouden, noch zijn aansprakelijk voor onjuiste of verouderde informatie of eventuele fouten. Zie ook onze Disclaimer.
 
Home Contact Disclaimer Privacy Bronnen en Links
© 2009 - 2012 nationale spaar site .nl. Voor gebruik lees disclaimer.